Baconbe tekert máj rizibizivel
Keresztanyuméknál minden nagycsaládi összejövetelen van baconbe tekert máj, mert egyszerű,nem kell hozzá sok minden, és mivel nem utolsó sorban mindenki szereti.
Elkészítési idő: 15 + 50 perc sütés
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
-jó nagy marék csirkemáj ( sosem merek dekát mondani)
-csomag bacon, kb 10-12 db
-kevés só, nagy csipet majoranna, kk. bazsalikom, kk. oregánó
-kevés oliva olaj
Elkészítés:
A májakat kb. 3×4 centis darabokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük, majd eloszlatjuk az összesen. Egyenként baconba tekerjük őket és fogpiszkálóval tűzzük át, hogy ne essenek szét. Egy oliva olajjal kikent tepsibe tesszük a májakat, szorosan egymás mellé. Kevés (fél dl) vizet öntünk alá. Kb. 150 fokos sütőben sütjük megközelítőleg 30 percig alufóliával letakarva. Majd grillfokozatra állítva és a fóliát levéve pirítjuk rá a szalonnát.
A rizst egy pohárba öntjük, majd onnan kevés forró zsiradékba. Azon kb. fél percig kevergetjük intenzíven és felöntjük a rizs mérésre használt pohár vízzel, majd még egy adaggal. Keverünk rajta egyet, sózzuk, ízlés szerint a tetejére szórjuk a borsót és hagyjunk párolódni alacsony gázon kb. 40 percig.