Borsóshusi
Ezt az ételt a brassói aprópecsenye ihlette, és ha fel kéne sorolnom az öt kedvenc főételemet, biztos, hogy benne lenne a borsóshusi. Attól más, mint a brassói, hogy borsót is teszünk bele, és egy kis vörösbor adja a különleges ízét.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
– 1 fej vöröshagyma
– kevés szalonna
– 1 paprika
– 1 paradicsom
– fél kg hús
– só, bors, 2-3 kiskanál pirospaprika
– 2,5 dl víz
– egy löttyintésnyi vörösbor
– 2 gerezd fokhagyma
– jó nagy marék borsó
Elkészítés:
(végig fedő alatt dolgozzunk!)
A hagymát és a szalonnát kevés olajon elkezdem pirítani, majd belerakom a paprikát is. Mikor az kicsit megpuhult hozzáadom a paradicsomot, majd a húst is. Ezután ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, ráöntöm a vizet és belereszelem a két gerezd fokhagymát. A húst puhára főzöm, a két harmadánál beleöntöm a vörösbort. Mikor kész van, belerakjuk a borsót, és azt is puhára főzzük.