Málnakrémes sütemény
Istenien hideg és egyben krémes süti a nyári napokon fenséges vendégváró vagy az édesszájúaknak reggelire vacsorára, vagy épp amikor csak egy kicsit is megéheznek valami édes dologra. Nem kell feltétlenül csak málnával készíteni. Lehet bele tenni málnalekvárt, meggylekvárt, ribizlit nyersen, málnát nyersen vagy fagyasztva, vagy epret szintén így. Bármilyen piros gyümölcsből elkészíthető sütemény és nagyon finom.
Idő:1 óra +2 óra pihentetés
Nehézség:közepes
Tészta hozzávalói:
-4 tojás
-5 dkg vaj
-12 dkg cukor
-12 dkg liszt
-1 cs vaniliás cukor
-2-3 ek. keserű kakaó
+vaj a tepsi kikenéséhez
Krém hozzávalói:
-2 pohár joghurt
-300 ml tejszín
-10 dkg porcukor
-2 maroknyi málna
-1 cs. zselatin fix /habfixáló
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A vajat cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tojásfehérjéket csipet sóval és a vaniliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához apránként hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
Egy 20x 30as tepsibe fektetünk sütőpapírt, kikenjük vajjal és rásimítjuk a masszát. 20 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
A habtejszín felét felverjük, hozzáadjuk a cukrot a joghurtot és a legvégén a habfixálót. A habtejszín másik felét leturmixoljuk a málnával. És összeöntjük a két masszát.
A tésztát vízszintesen vágjuk fel és töltsük meg krémmel. A krém szilárdulásáig, kb 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Friss gyümölccsel, tejszínhabbal fogyasztjuk.