Oreo torta
Szerintem senkinek sem kell bemutatnom az oreo kekszet, aminek mennyei íze van, mikor beleharapunk. Képzeld csak el, milyen lehet akkor belőle egy torta. Ugye, hogy te is megkívántad? A kedves párom is imádja, így lett az idei születésnapi tortájának főszereplője az oreo.
Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók: (20cm-es formához)
Tortalap:
– 2 db tojás
– 4 evőkanál cukor
– 4 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál olaj
– egy csipet sütőpor
Krém:
– 25 dkg mascarpone
– 12 dkg cukor
– 2dl görög joghurt
– 4 dl habtejszín
– 10 g zselatin
– 20 dkg oreo keksz
Díszítéshez:
– 1,5 dl habtejszín
– 12 db oreo keksz
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Mikor elkevertük, egy 20cm-es formába öntjük és kb. 20 perc alatt megsütjük 170 fokos légkeveréses sütőben (biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát). Amikor kész van, rácsra borítjuk, hogy kihűtsük, ezalatt összekeverjük a krémet. A mascarponet elvegyítjük a cukorral, viszont én azt javaslom, hogy induljunk ki olyan 5 dkg-ból és több kóstolással édesítsük ízlésünk szerint. Én egy édesszájú családnak készítettem a süteményt, így használtam 12 dkg-ot. A habtejszínt keményre verjük, beleforgatjuk az előző masszába és hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. 20 dkg oreo kekszet apróra összetörünk és a krémbe keverjük. A kihűlt tortalapot a formája aljába tesszük, a krémet rákenjük és jól lehűtjük. A díszítéshez hat darab másik kekszet szétcsavarunk, a krémet a közepéből kikaparjuk, zacskóba tesszük és egy húsklopfoló domború felével apróra zúzzuk. Ezzel megszórjuk a sütemény tetejét és tejszínhabból kis díszeket nyomunk rá habzsák segítségével, melyre egy-egy fél oreo kekszet helyezünk. A tortával a siker garantált! : )