Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Gluténmentes kuglóf

2015-10-20 2 hozzászólás

kuglófIgen sokadik próbálkozásra ma megszületett a saját gluténmentes kuglóf receptem. Rögös út vezetett idáig, többször használtam útifű magot, s egyéb anyagot, melyekkel javítani tudnék a sütemény állagán, de végül ez lett a nyerő. Nagyon puha, laza szerkezetű, az eddigi próbakóstolóim egyike se ismerte fel, hogy ez lenne a gluténmentes, sőt!! Tényleg finom, a különbség nem vehető észre. Lássuk is a receptet! (Bocsánat nem kuglóf formában készült, mert egyszerre több változatot készítettem, így ennek csak a püspökkenyér forma jutott. 🙂 )

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 100 gramm cukor
  • 50 gramm olaj
  • 50 gramm tej
  • 100 gramm liszt ( 80 gramm Nutri Free mix per pane + 20 gramm Schar Mix c)
  • 4 gramm sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • márványos esetén 10 – 20 gramm holland kakaópor

(normál kuglóf formához dupla mennyiséget szoktam használni)

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral elkeverjük.bekevert tészta

2. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, folyamatosan keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet.

3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd az előző masszába forgatjuk.

4. Ha márványos kuglófot szeretnénk készíteni, a fele tésztát a formába öntjük, a másik feléhez hozzászitáljuk a kakaóport, elkeverjük, majd szintén a formába öntjük.tészta formában

5. Alsó felső sütésen 170 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.kisülve

kisült, kiszedett

szeleteleMost olyan formát használtam, melynek speciális a bevonata ,így nem igényelt semmilyen kenőanyagot. Hagyományos kuglóf forma esetén viszont vajazzuk ki alaposan és lisztezzük, hogy a sütemény könnyedén kijöjjön belőle.

/

Tepsis sütemények

/

  csokoládéfahéjgluténmentes

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rákóczi túrós – most piteként

2016-06-09

2 hozzászólás

  • kismonika

    2015-11-02 - 18:33 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

    Kedves Anna!
    szeretném kipróbálni a kuglófot. Csak Schar mix b lisztem van itthon, vajon azzal is lesz ilyen jó állagú? Nem szoktam a receptektől eltérni, de itt elég kis mennyiségról van csak szó…

    Köszönöm előre is a válaszodat

    Móni

    • Anna

      2015-11-02 - 22:50 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

      Kedves Móni!
      Ha a Schär mix c-t szeretnéd cserélni b-re, nem fogsz túl nagy változást tapasztalni, a fő állagát a Nutrifree adja. Ugyanígy nagyon puha lesz. Remélem ízleni fog! 🙂
      Anna

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.