Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Taco házi tortillával

2013-07-20 0 hozzászólás

tacoA párom igazán szereti a hasát, imád enni és új ételeket kipróbálni. Pár napja egy mexikói ételt kért tőlem, így merült fel a taco gondolata. Az elkészítése egy hosszú folyamat, mely nem nehéz, csak aprólékos munkát igényel, de igazán megérte a fáradtságot, hiszen a végeredmény nagyon finom lett!

 

Elkészítési idő: 3-4 óra

 

Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:
Tortilla
– 60 dkg liszt
– 1 db közepes méretű főtt krumpli
– 2-3 dl langyos víz
– só
– oregánó
– fél csomag sütőpor
– 1,5 dl olaj
Paradicsomos szósz
– 3-4 jó nagy, húsos paradicsom
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 vöröshagyma
– só
– koriander
– cukor
– bors
– chili szósz
Saláta
– jégsaláta
– répa
– uborka
– zöldhagyma
Joghurtos öntet:
– 2,5 dl joghurt
– 1 kiskanál mustár
– só
– bors
– 1 kiskanál cukor
– kevés citromlé
– 1 gerezd foghagyma
– fél vöröshagyma
Hús:
– 1 csirkemell
– barbecue fűszer
– olaj

 

Elkészítés:
A tésztához a lisztet, az olajat, a sót, oregánót, sütőport egy tálba teszem, a krumplit összetöröm, azt is hozzáadom, és ezután kezdem adagolni a vizet. Annyit kell, amennyit felvesz a tészta, kézzel összegyúrom, addig, hogy elváljon a tál szélétől. Konyharuhával lefedem, és fél óráig pihentetem.

 

A húsokat az olajjal és a barbecue fűszerrel bepácolom, és hagyom a hűtőben kicsit, hogy átvegye a fűszer ízét a csirke.

 

IMAG0780A paradicsomos szószhoz a hagymákat kicsire vágom/ lereszelem és megdinsztelem. A paradicsomokat meghámozom, apróra szeletelem, majd az aranybarna hagymákhoz adom. Fűszerekkel ízesítem, hagyom, hogy egy kicsit összerottyanjon és kész is (kb. 10 perc).

 

A joghurtos mártáshoz az összetevőket egy tálban összekeverem, és a hűtőben pihentetem. Vannak, akik meg is főzik ezt a szószt, de nálunk jobban bevált így egyszerűen hidegen. Friss, üde, kellemes, és egyáltalán nem érződik ki belőle, hogy joghurt az alapja. Én a hagymákat mindig reszelve rakom bele, így nem darabos az öntet. Ha mégis a főzést választjuk, körülbelül 25 perc szükséges, míg a szósz besűrűsödik.

 

IMAG0782A salátához a hozzávalókat összevágom, a répából keskeny csíkokat szelek és készen is van.

 

A húst a páccal együtt egy serpenyőben megsütöm.

 

A tésztát a pihentetés után 10 részre vágom, kis gombócokat formázok belőle, majd vékony körré nyújtom őket. Palacsinta módjára kisütöm néhány perc alatt.

 

IMAG0781

Az összeállítás: a tortilla felét megkenem a paradicsomos szósszal, húst helyezek rá, erre kerül a saláta, a joghurtos öntettel is megöntözöm, majd végül félbe hajtom.

A szószók kb. 5-6 tortillára elegendők, a tészta 10-re.
Ajánlás: A tésztát könnyedén fagyaszthatjuk, így a következő mexikói étkezésnél elég csak kivenni, kiolvasztani és már lehet is sütni.

/

Ételek

/

  csirkeparadicsomsaláta

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Bátyus 28

2016-09-24

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.