Tejszínes epertorta
A kedvenceim a nyári torták, mikor a kertből dolgozhatok, hiszen onnan szedem a sok friss és zamatos gyümölcsöt, mely az adott süteménybe belekerül.
Anyukám idei születésnapi tortájában az eper dominál és igen egyedi kinézettel büszkélkedik.
Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók:
– 1 db egybetojásos piskóta 6 tojásból
– 1 liter habtejszín
– 5 db habfixáló
– porcukor
– vanília aroma
– csokoládé rudak
– 0,5 kg eper
Elkészítés:
A piskótát három egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a habtejszínt felverjük annyi cukorral és vanília aromával, amennyit az ízlésünk megkíván. Azért nem írok pontos adatokat, hiszen mindenki másképp szereti és a hozzávalók is különbözőek lehetnek (mi laktózmentes termékeket használunk allergia révén, ahhoz kell kb. két evőkanál porcukor).
A piskótalapok közé krémet kenünk, és szeletelt eperrel töltjük meg.
Végül a teljes tortát bevonjuk a vaníliás krémmel, de ügyeljünk arra, hogy a tetején szépen egyenletesen elsimítsuk, hiszen az eprek között kicsit ki fog lógni és esztétikailag nem előnyös, ha göröngyös.
A szélét körberakjuk a csokoládé rudakkal, s végül a torta tetejét eprekkel díszítjük.