Fehér csokis túrótorta
Néhány napja nagy vendégség volt nálunk, természetesen a desszert részét a vacsorának én vállaltam. Több mindennel is készültem, de szerettem volna egy tortát is sütni, de mivel tudtam, hogy a vacsora nagyon telítő lesz, próbáltam valami könnyű, nem túl édes, ám mutatós sütivel előállni. Így sikerült:)
Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók:
– 6 tojásból egy 24 cm átmérőjű piskóta
– 1 liter habtejszín
– 2 szem barack
– 500 gramm túró
– 5 habfixáló
– 1 citrom reszelt héja, és felének kicsavart leve
– 1 vaníliás cukor
– kevés cukor (kb 4-5 evőkanál cukrozatlan habtejszín esetében)
– 1 tábla fehér csokoládé
Elkészítés:
Krém:
A túrót egy tálba tesszük, és villa segítségével összetörjük. Belereszeljük a citrom héját, majd a fél levét hozzá öntjük, és ízlés szerint édesítjük, beleértve a vaníliás cukorral is. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, és a 2/3 részét óvatosan beleforgatjuk a túróba, míg egy könnyű krémet nem kapunk.
Torta összeállítása
A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, a legfelsőt egy tortakartonra tesszük és a túrós krém felével megtöltjük, a barackból szeletekkel kirakjuk. Ráhelyezzük a következő lapot, arra a krém másik felét és egy újabb adag barackot, s végül a harmadik tortalap is rákerül. A maradék tejszínhab nagy részével bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Egy darálógép segítségével egy tábla fehér csokoládét felaprítunk(esetleg hámozóval forgácsot készítünk), és a torta szélét meghintjük vele.
Kevés tejszínhabot habzsákba töltünk, melyre csillagfejet helyezünk és a sütemény alját és tetejét díszítjük. Befejezésképp megpakolhatjuk gyümölcsökkel esetleg csokoládéval is, hogy még íncsiklandozóbb legyen, ám a teljesen fehér torta is nagyon mutatós.
Egy hozzászólás
Visszajelzés: