Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Isler

2013-07-22 0 hozzászólás


Isler új1Nem csak I. Ferenc József kedvenc süteménye, hanem a bátyámé is. Szinte minden héten felmerül a családunkban ez a sütemény, és a legtöbbször el is készül. Azt hinnénk nehéz elkészíteni, pedig pillanatok alatt megvan. Évekkel ezelőtt kóstoltam meg egy fajtáját, melynek a tésztája fahéjas volt. Rögtön beleszerettem, így a receptemet eszerint módosítottam, és a végeredmény azt hiszem, magáért beszél.

 

Elkészítési idő: 1 óra hűléssel és pihentetéssel együtt, plusz másnap fél óra

 

Nehézség: Könnyű

 

Hozzávalók:

–          5 dkg porcukor

–          10 dkg vaj

–          14 dkg liszt

–          5 dkg finomra tört dió

–          1 kiskanál fahéj

Bevonáshoz: 30 dkg csokoládé

islerek száradnak

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd 10-15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 7 mm magasságúra nyújtjuk, és a kívánt kör alakkal kiszaggatjuk belőle a karikákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd 200°C-on (légkeverésen 180°C) 5-10 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy a lapok világosak maradjanak. Ekkor hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek, utána ragasztjuk őket össze a kívánt lekvárral. Pár órát pihentetjük (ideális az egy nap) majd csokoládéval leöntjük a süteményeket és rácsra téve hagyjuk, hogy megdermedjenek. Utána dobozban tárolva hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, s megpuhuljon a sok isler.

/

Aprósütemények

/

  csokoládélekvár

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Macaronok

2016-04-23

Gofri

2015-11-09

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.