Sajtos-sonkás csirkemell
Bár a rántott hús krumplipürével megunhatatlan, de ha egy kis változatosságra vágyunk, és nem akarunk órákat állni a konyhában, akkor ez az étel a megfelelő! Könnyen elkészíthető és még finom is. Bár megszenvedtem a fagyott csirke filézésével valami csak összejött belőle. Talán az volt a sütés legnehezebb része. Viszont egy újabb tanulsággal gazdagodtam. Vegyünk bátran csontos csirkemellet, mert olcsóbb, viszont, ha fagyasztásra kerül a sor, otthon filézzük ki előtte.
Idő: 1 óra
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
-fél kg csirkemell(akár filé)
-2 maréknyi reszelt sajt (ementáli, trappista, füstölt, mozarella)
– 5-7 db nagyon vékony szelet szalonna vagy sonka fűszerek: kk. kakukkfű, fél kk. oregánó, csipet borsikafű, tk. só, jó nagy csipet bors, fél tk. bazsalikom
-fél dl olivaolaj
Elkészítése:
A csirkemelleket 1 centis vastagságúra szeljük. Egy tepsit kikenünk vékonyan zsírral és ráfektetjük a csirkemelleket, amiket megkenünk oliva olajjal. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
180°C-os sütőben fehéredésig sütjük, majd kivesszük, ráhelyezünk 1 hússzeletre egy szelet sonkát/szalonnát megszórjuk sajttal. És addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Ajánlás: Tálalhatjuk salátával, barackbefőttel, krumplipürével, vagy rizzsel, de megsüthetjük ananásszal is, a hawai szelet módjára.