Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Sajtosrúd

2014-07-11 0 hozzászólás

 

sajtosrúdElkészítési idő: 1,5 óra + pihentetés

 

Hozzávalók:
– 50 dkg búzarétesliszt
– 50 dkg margarin
– 50 dkg túró ( 25 dkg tehéntúró + 25dkg juhtúró, de lehet egy fajtából is)
– 2 kiskanál só
– kenéshez : 2-3 tojás sárga + kevés tejföl (1 tojás sárgához egy kiskanál tejföl)
– ízlés szerint sajt, kb 20-30 dkg ( lehet füstölt sajttal vegyesen )

 
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztát pár órára hűtőben pihentetjük becsomagolva (akár egy éjszakára). Utána kb. fél centi vastagra nyújtjuk, a tojás sárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, a nyújtófával picit rányomjuk, kiszaggatjuk és 160-170 fokon (hőlégkeverésesen) megsütjük.

/

Aprósütemények  Desszertek  Sós sütemény

/

  sajt;túró

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Macaronok

2016-04-23

Gofri

2015-11-09

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.