Sajtosrúd
Elkészítési idő: 1,5 óra + pihentetés
Hozzávalók:
– 50 dkg búzarétesliszt
– 50 dkg margarin
– 50 dkg túró ( 25 dkg tehéntúró + 25dkg juhtúró, de lehet egy fajtából is)
– 2 kiskanál só
– kenéshez : 2-3 tojás sárga + kevés tejföl (1 tojás sárgához egy kiskanál tejföl)
– ízlés szerint sajt, kb 20-30 dkg ( lehet füstölt sajttal vegyesen )
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztát pár órára hűtőben pihentetjük becsomagolva (akár egy éjszakára). Utána kb. fél centi vastagra nyújtjuk, a tojás sárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, a nyújtófával picit rányomjuk, kiszaggatjuk és 160-170 fokon (hőlégkeverésesen) megsütjük.