Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Csokoládétorta

2013-05-18 0 hozzászólás

jókép

Idén ünnepelte az egyik nagyon kedves barátnőm a 19. születésnapját és gondoltuk páran meglepjük az ünnep alkalmából. Mindenki részt vett az előkészületekben, s én a torta megsütését vállaltam el, hiszen mégis csak ez áll hozzám a legközelebb.  Dia, a barátnőm, igazi csokoládé őrült, így csokis piskótát főzött csokoládékrémmel töltöttem meg, marcipánnal vontam be, majd a díszítést ismételten csokoládé adta, hiszen számára abból sosem elég.(:

Elkészítési idő: 1,5 óra a hűtési időket is beleszámítva + díszítés

Nehézség: közepes

Hozzávalók:

–          csokoládés piskóta (lásd egybetojásos piskóta)

–          6 db tojás

–          30 dkg cukor

–          1,5-2 evőkanál kakaópor

–          15 dkg étcsokoládé

–          40 dkg margarin

–          15 dkg csokoládé a díszítéshez

A tojásokat a cukorral és a kakaóporral gőz fölött kezdjük el főzni (Fontos, hogy gőz fölött, különben rántotta lesz belőle!), mikor már kellően meleg, a csokoládé darabokat is hozzáadjuk és tovább melegítjük. (A csokoládét is előre daraboljuk fel, szintén azért, hogy nehogy közben rántotta legyen a keverékünkből.) Addig főzzük, míg a csokoládé illata kezdi bejárni a konyhát, ekkor levesszük, kihűtjük majd a kihabosított margarint is belekeverjük.

A torta összeállításához a piskóta lapot 3 felé vágjuk, az emeleteket a krém harmadával megtöltjük, majd a végén az utolsó harmaddal bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Utána kinyújtjuk a marcipánt 3-4 mm vastagságúra, és a tortára helyezzük, bevonjuk vele. Majd gőz felett csokoládét olvasztunk, zsírpapírból hajtogatott habzsákba (esetleg eldobható habzsákba) töltjük, és a tortát kidíszítjük. Vászon habzsákot itt nem érdemes használni, mert a belekötött csokoládét nagyon nehezen lehet eltávolítani belőle.

/

Desszertek  Torták

/

  csokoládé

- Anna

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.