Csokoládétorta
Idén ünnepelte az egyik nagyon kedves barátnőm a 19. születésnapját és gondoltuk páran meglepjük az ünnep alkalmából. Mindenki részt vett az előkészületekben, s én a torta megsütését vállaltam el, hiszen mégis csak ez áll hozzám a legközelebb. Dia, a barátnőm, igazi csokoládé őrült, így csokis piskótát főzött csokoládékrémmel töltöttem meg, marcipánnal vontam be, majd a díszítést ismételten csokoládé adta, hiszen számára abból sosem elég.(:
Elkészítési idő: 1,5 óra a hűtési időket is beleszámítva + díszítés
Nehézség: közepes
Hozzávalók:
– csokoládés piskóta (lásd egybetojásos piskóta)
– 6 db tojás
– 30 dkg cukor
– 1,5-2 evőkanál kakaópor
– 15 dkg étcsokoládé
– 40 dkg margarin
– 15 dkg csokoládé a díszítéshez
A tojásokat a cukorral és a kakaóporral gőz fölött kezdjük el főzni (Fontos, hogy gőz fölött, különben rántotta lesz belőle!), mikor már kellően meleg, a csokoládé darabokat is hozzáadjuk és tovább melegítjük. (A csokoládét is előre daraboljuk fel, szintén azért, hogy nehogy közben rántotta legyen a keverékünkből.) Addig főzzük, míg a csokoládé illata kezdi bejárni a konyhát, ekkor levesszük, kihűtjük majd a kihabosított margarint is belekeverjük.
A torta összeállításához a piskóta lapot 3 felé vágjuk, az emeleteket a krém harmadával megtöltjük, majd a végén az utolsó harmaddal bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. Utána kinyújtjuk a marcipánt 3-4 mm vastagságúra, és a tortára helyezzük, bevonjuk vele. Majd gőz felett csokoládét olvasztunk, zsírpapírból hajtogatott habzsákba (esetleg eldobható habzsákba) töltjük, és a tortát kidíszítjük. Vászon habzsákot itt nem érdemes használni, mert a belekötött csokoládét nagyon nehezen lehet eltávolítani belőle.