Mézes – mustáros zöldborsós csirke
Minden alkalomnak megvan a maga előnye és hátránya. A hétvégét egyedül töltöttem tanulásba burkolózva, így lehetőségem nyílt könnyű, finom és üde ételek fogyasztására. Ez az egyszerű ebéd vagy vacsora nem igényel sok munkát az elkészítésében, fogyasztható egytálételként és tetszés szerint kiválasztott tésztával is. Én csak ajánlani tudom. (:
Hozzávalók:
– 30 dkg hús
– 1 nagy evőkanál liszt
– só, bors
– 1 evőkanál vaj
– 1+1 evőkanál olivaolaj
– 2 nagy lilahagyma (nyáron egy csokor újhagyma)
– 2 dl főzőtejszín
– fél dl víz
– 1 húsleveskocka
– 1 evőkanál mustár
– 1 evőkanál méz
– 25 dkg zöldborsó
– frissen vágott petrezselyem
A húst 3*3-as kockákra vágjuk, megsózzuk, borsózzuk, majd ezután beleforgatjuk a lisztbe. Egy serpenyőben az olajat és a vajat összeolvasztjuk, és pár perc alatt megsütjük a husokat. Egy szűrőlapáttal kiszedjük a falatokat, majd félretesszük. A felvágott hagymát még egy kanál olajon a használt serpenyőben megdinszteljük, utána beleöntjük a tejszínt és a vizet, gyorsan belemorzsoljuk a leveskockát, végül hozzáadjuk a mézet és a mustárt. Az egészet kevergetve összeforraljuk, s beleszórjuk a fagyos zöldborsót. Kb 10 perc múlva visszatesszük a serpenyőbe a hús falatokat, átmelegítjük azokat, ha szükséges, és készen is van. Ha tésztával kívánjuk fogyasztani, a hús elkészítése közben a tészta ki is fő.