Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Keksztekercs

2013-09-08 0 hozzászólás

IMAG0898Ez az a sütemény, amiből sose tudok eleget készíteni. Mindenki imádja, így évről évre növelem a keksz-mennyiséget amiből kiindulok. Legutóbb ez közel egy kg volt, de így se maradt a harmadik napra szinte semmi belőle. Míg a többi édességnél nagyrészt a receptekre hagyatkozom, ez amolyan érzés alapján készül. Folyton kóstolgatni kell, és ízlésünk szerint adagolni a hozzávalókat. De az alap recept, amiből kiindulok, és az arányokat veszem, a következő:

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:

Tészta:

–          50 dkg darált keksz

–          20 dkg porcukor

–          2-3 evőkanál kakaópor

–          egy löttyintésnyi kávé

–          pici rum

–          kevés tej

–          egy zacskó kókuszreszelék

Töltelék:

–          25 dkg vaj

–          20 dkg porcukor

 

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. A nyújtódeszkát kókuszreszelékkel bevonjuk, majd azon nyújtjuk ki a masszát téglalap alakúvá. Egy kés segítségével megkenjük a töltelékkel (ha akarunk ebbe is szórhatunk kókuszreszeléket), majd feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, majd kicsit dermedt állapotában felvágjuk.

 

keksztekercs

/

Aprósütemények  Desszertek  Krémes sütemények

/

  csokoládékávékókusz

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Gofri

2015-11-09

Macaronok

2016-04-23

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.