Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Csupa csoki

2014-01-23 1 hozzászólás

csupa csokoládé tortaApukám ma ünnepelte a születésnapját és legnagyobb örömömre az egész család összegyűlt, hogy együtt készítsünk neki egy finom tortát. Mindenki a fejébe csapta a sapkáját, és tipikus családi sütés-főzés alakult ki. Volt elmérés, nevetés, közös ötletelés és megannyi terv, hogy s mint legyenek a dolgok, hiszen az előre elkészített terv alapján sose sikerülhet semmi, és mindig ilyenkor jönnek létre a legjobb és legfinomabb dolgok, így történt ma is. Az alap elképzelés egy csupa csokoládétorta volt, és bár ezt nehéz elképzelni, de egy nem túl tömény, mégis mutatós süteményt alkottunk. Íme a recept, amit összeraktunk és ami alapján sürögtünk forogtunk a konyhában. Sok sikert mindenkinek az elkészítésben és remélem mindenhol olyan remek hangulat alakul ki a sütés közben, mint nálunk!
 
Elkészítési idő: 2,5 óra
 
Nehézségi fok: közepes
 
Hozzávalók:
– egy téglalap alakú csokoládés piskóta 8 db tojásból (lásd. egybetojásos piskóta duplán)
krém:
o 1 liter habtejszín
o 320 gramm étcsokoládé
o 1 üveg magozott meggybefőtt
o 1 db habfixáló
 
Elkészítés:
A piskótát elkészítjük és félretesszük kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval együtt felverjük, és egy keveset kiveszünk belőle a díszítéshez. Ezt hidegre tesszük, míg a többit előhagyjuk, hogy kb. szobahőmérsékletűre visszamelegedjen. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és mikor nem csípősen meleg (kb. 45-50 fokos), állandó keveréssel a tejszínhez adjuk. Ha a hőmérsékletek megfelelőek, egy homogén krémet kapunk, ha kis különbség található, akkor egy sztracsatellához hasonló töltelék sikerül. Megjegyzem az utóbbi is nagyon egyedi és finom. A piskótát kettévágjuk és az alsó lapra egy réteg krémet helyezünk( nagyjából a felét). A meggyet rárakjuk, ráhelyezzük a második lapot, majd bevonjuk a krémmel az egész tortát. Az éleket és a széleket vigyázzunk, hogy precízen dolgozzuk el, hiszen a tortára más fedés nem kerül. Az oldalát megszórjuk csokoládéforgáccsal és –reszelékkel: a markunkba keveset fogunk, és óvatosan a krémbe nyomjuk. A tetejére mintát rajzolunk a félretett fehér habból habzsák segítségével és ízlésünk szerint befejezzük a díszítést.

 

csokitorta

/

Desszertek  Torták

/

  csokoládémeggy

- Anna

Egy hozzászólás

  • Visszajelzés:

    2014-12-18 - 08:24
    Ízbarangolás | Wombat

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.