Brownie
Ha valaki igazán csokis és tömény süteményre vágyik, akkor a brownieval nem tud mellé fogni. Az összekeverése 10 percnél nem vesz többet igénybe, hamar megsül, a teteje kissé roppanós az isteni közepe pedig tökéletesen lágy. Ha igazi íz kavalkádra vágyunk, fogyasszuk vanília fagylalttal.
Elkészítési idő: 25 perc (10 perc keverés, 15 perc sülés)
Hozzávalók:
– 2 egész tojás
– 20 dkg cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1 csipet só
– 12 dkg olvasztott vaj
– 4 dkg kakaópor
– 6 dkg liszt
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük (robotgéppel 2 perc, kézzel 4 perc), akkor jó, ha lágyan habos. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaóport, majd az utóbbi masszához adjuk. Elvegyítjük benne, s végül a lisztet is belekeverjük. Egy kissé sűrű, de homogén tésztát kapunk. Egy 26 cm-es tepsit használjunk a kisütéshez, amit sütőpapírral béleljünk a következőképpen: pontosan olyan széles csíkot vágjunk, mint a tepsi, de lógjon túl mindkét oldalon 10- 10 centimétert. Így ha kisült, oldalt végigvágjuk késsel, majd a két kilógó darab papírral csak egyszerűen kiemelhetjük a süteményt. A jó brownienak a titka egy dologban rejlik: a sütési időt pontosan be kell tartani! A sütőt melegítsük elő 180 fokra ( légkeverésen 170 fokra) és 15 perc alatt süssük meg a süteményt.
Ha valaki igazán csokoládés kényeztetésre vágyik, a tetejét megszórhatjuk még egy adag csokoládéval. Tökéletes melegítve is, bár ezt túl sokszor nem volt szerencsém kipróbálni, hiszen nálunk nagyon hamar elfogy 🙂
Egy hozzászólás
Csilla
Ezt tegnap kipróbáltam. Nem találok szavakat! Isteni, fantasztikus 🙂
És egy kis darabka ma fogyott el, újra melegítve, mintha csak friss lenne.
Nagyon jó recept.
Köszönöm Anna, hogy megosztottad.
Puszi