Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Brownie

2014-01-29 1 hozzászólás

brownieHa valaki igazán csokis és tömény süteményre vágyik, akkor a brownieval nem tud mellé fogni. Az összekeverése 10 percnél nem vesz többet igénybe, hamar megsül, a teteje kissé roppanós az isteni közepe pedig tökéletesen lágy. Ha igazi íz kavalkádra vágyunk, fogyasszuk vanília fagylalttal.
 
Elkészítési idő: 25 perc (10 perc keverés, 15 perc sülés)
 
Hozzávalók:
– 2 egész tojás
– 20 dkg cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1 csipet só
– 12 dkg olvasztott vaj
– 4 dkg kakaópor
– 6 dkg liszt
 
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük (robotgéppel 2 perc, kézzel 4 perc), akkor jó, ha lágyan habos. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaóport, majd az utóbbi masszához adjuk. Elvegyítjük benne, s végül a lisztet is belekeverjük. Egy kissé sűrű, de homogén tésztát kapunk. Egy 26 cm-es tepsit használjunk a kisütéshez, amit sütőpapírral béleljünk a következőképpen: pontosan olyan széles csíkot vágjunk, mint a tepsi, de lógjon túl mindkét oldalon 10- 10 centimétert. Így ha kisült, oldalt végigvágjuk késsel, majd a két kilógó darab papírral csak egyszerűen kiemelhetjük a süteményt. A jó brownienak a titka egy dologban rejlik: a sütési időt pontosan be kell tartani! A sütőt melegítsük elő 180 fokra ( légkeverésen 170 fokra) és 15 perc alatt süssük meg a süteményt.
Ha valaki igazán csokoládés kényeztetésre vágyik, a tetejét megszórhatjuk még egy adag csokoládéval. Tökéletes melegítve is, bár ezt túl sokszor nem volt szerencsém kipróbálni, hiszen nálunk nagyon hamar elfogy 🙂

/

Tepsis sütemények

/

  csokoládé

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rákóczi túrós – most piteként

2016-06-09

Egy hozzászólás

  • Csilla

    2014-02-07 - 17:31 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

    Ezt tegnap kipróbáltam. Nem találok szavakat! Isteni, fantasztikus 🙂
    És egy kis darabka ma fogyott el, újra melegítve, mintha csak friss lenne.
    Nagyon jó recept.
    Köszönöm Anna, hogy megosztottad.
    Puszi

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.