Fehércsokis forró csokoládé és Latte Macchiato
Minden évben vannak olyan napok, mikor egész nap borult az ég, esik az eső és senkinek semmihez sincs kedve. Talán az mégis jól esik a legtöbb embernek, ha ilyenkor bekucorodik a paplan alá, betesz egy jó filmet a lejátszóba és egy meleg, finom innivalóval kényezteti magát. Ez a recept kicsit sem kalóriamentes, viszont nagyon gyors és egyszerű. Remélem mindenkinek ízleni fog!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: nagyon könnyű
Hozzávalók: (4 kisebb/2 nagy adaghoz)
– 2 dl cukormentes habtejszín
– 5 dl tej
– 10 dkg fehér csokoládé
– 1 kiskanál fahéj
(Latte Macchiato esetén 2 dl kávé)
– díszítéshez 1-2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, hozzáöntjük a habtejszínt és a fahéjat, majd már percig forraljuk. A csokoládét kicsi darabokra vágjuk, s állandó kevergetés mellett felolvasztjuk a keverékben. A maradék tejszínt felverjük, az innivalót poharakban töltjük, a habbal díszítjük és a tetején csokoládéforgáccsal, kakaóporral esetleg fahéjjal meghintve tálaljuk.
Tippek: Ha Latte Macchiatot szeretnénk készíteni, poharanként 0,5 – 1 deciliter kávét keverjünk az innivalóhoz és azután díszítsük és fogyasszuk. Mivel a két folyadék sűrűsége között nincs túl sok eltérés, össze fognak keveredni és egy teljesen homogén, picivel sárgásabb-barnásabb árnyalatú elegy keletkezik. A 10 dkg csokoládéval nagyon finom innivalót készíthetünk, ám bár aki nem annyira szereti a nagyon édes ételeket, italokat, az elkészítésnél használjon valamennyivel kevesebb csokoládét.