Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Bolognai spagetti

2013-08-22 0 hozzászólás

BolognaiEnnél gyorsabban elkészíthető, ám mégis laktató vacsorát nem tudok elképzelni. Nagyon hamar megvan, és egy olaszos tésztavacsoránál nincs is jobb. Többféle húsból készíthető, és az elkészített alap hetekig is eláll a fagyasztóban, így elő is lehet kapni, ha gyorsan kéne valami ebédre vagy vacsorára.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:

–          1 fej hagyma

–          30-50 dkg hús

–          ketchup

–          sűrített paradicsom/paradicsomlé

–          1 üveg bolognai alapszósz

–          só, bors, oregánó, bazsalikom

–          tészta

–          25-30 dkg sajt

 

Elkészítés:

Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd a húst is megpirítjuk. Sózzuk, borsózzuk, majd mikor kész, hozzáadjuk a paradicsomlevet, az alapszószt, és a különböző fűszereket. Egyszer összerottyantjuk és már készen is van.  Mindezek alatt felrakunk vizet forrni egy kevés sóval és olajjal, majd a tésztát kifőzzük. Sok reszelt sajttal még melegen tálaljuk.

/

Ételek

/

  darált húsparadicsom

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Bátyus 28

2016-09-24

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.