Bolognai spagetti
Ennél gyorsabban elkészíthető, ám mégis laktató vacsorát nem tudok elképzelni. Nagyon hamar megvan, és egy olaszos tésztavacsoránál nincs is jobb. Többféle húsból készíthető, és az elkészített alap hetekig is eláll a fagyasztóban, így elő is lehet kapni, ha gyorsan kéne valami ebédre vagy vacsorára.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
– 1 fej hagyma
– 30-50 dkg hús
– ketchup
– sűrített paradicsom/paradicsomlé
– 1 üveg bolognai alapszósz
– só, bors, oregánó, bazsalikom
– tészta
– 25-30 dkg sajt
Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd a húst is megpirítjuk. Sózzuk, borsózzuk, majd mikor kész, hozzáadjuk a paradicsomlevet, az alapszószt, és a különböző fűszereket. Egyszer összerottyantjuk és már készen is van. Mindezek alatt felrakunk vizet forrni egy kevés sóval és olajjal, majd a tésztát kifőzzük. Sok reszelt sajttal még melegen tálaljuk.