Gofri
Gofri sütő lépte át a küszöbünket vasárnap este, így záros határidőn belül ki kellett próbálnom. Nem igényelt sok időt, mégis finom és tartalmas reggelit készítettem, én délutánig nem éheztem meg két darab után. Bocsánat, szépen megkomponált képek nem készültek, ugyanis az utolsó kisült darab után mindenki lecsapott a friss, meleg gofrikra.
Hozzávalók: (10 db-hoz)
- 2 dl tej
- 160 gramm vaj/margarin
- 3 egész tojás
- 50 gramm cukor
- 200 gramm liszt
- csipet só
- 10 gramm sütőpor
- A tejet a vajjal/margarinnal összemelegítjük (nem forraljuk!).
- Hozzáadjuk a sütőporos, csipet sót tartalmazó lisztet és csomómentesre keverjük.
- A tojásokból és a cukorból géppel lágy habot verünk, majd az előző masszába forgatjuk.
- Hűtőben fél óráig pihentetjük a tésztát (de legalább 20 percig, viszont akár egy éjszakát is állhat).
- A gofrisütőben az utasításoknak megfelelően megsütjük.
- Különféle feltétekkel – Nutella, lekvárok, méz – tálaljuk.