Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Mézes – mustáros zöldborsós csirke

2013-09-10 0 hozzászólás

Minden alkalomnak megvan a maga előnye és hátránya. A hétvégét egyedül töltöttem tanulásba burkolózva, így lehetőségem nyílt könnyű, finom és üde ételek fogyasztására. Ez az egyszerű ebéd vagy vacsora nem igényel sok munkát az elkészítésében, fogyasztható egytálételként és tetszés szerint kiválasztott tésztával is. Én csak ajánlani tudom. (:
 
Hozzávalók:
– 30 dkg hús
– 1 nagy evőkanál liszt
– só, bors
– 1 evőkanál vaj
– 1+1 evőkanál olivaolajIMAG0985
– 2 nagy lilahagyma (nyáron egy csokor újhagyma)
– 2 dl főzőtejszín
– fél dl víz
– 1 húsleveskocka
– 1 evőkanál mustár
– 1 evőkanál méz
– 25 dkg zöldborsó
– frissen vágott petrezselyem

 

A húst 3*3-as kockákra vágjuk, megsózzuk, borsózzuk, majd ezután beleforgatjuk a lisztbe. Egy serpenyőben az olajat és a vajat összeolvasztjuk, és pár perc alatt megsütjük a husokat. Egy szűrőlapáttal kiszedjük a falatokat, majd félretesszük. A felvágott hagymát még egy kanál olajon a használt serpenyőben megdinszteljük, utána beleöntjük a tejszínt és a vizet, gyorsan belemorzsoljuk a leveskockát, végül hozzáadjuk a mézet és a mustárt. Az egészet kevergetve összeforraljuk, s beleszórjuk a fagyos zöldborsót. Kb 10 perc múlva visszatesszük a serpenyőbe a hús falatokat, átmelegítjük azokat, ha szükséges, és készen is van. Ha tésztával kívánjuk fogyasztani, a hús elkészítése közben a tészta ki is fő.

 

IMAG0987

/

Ételek

/

  csirkemézmustár

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Bátyus 28

2016-09-24

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.