Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Ramazan pide

2013-07-15 0 hozzászólás

ramazan pideEz a pitét a muszlimok előszeretettel fogyasztják a Ramadán alatt esténként, amikor ételhez juthatnak. Nagyon finom, sok minden mellé fogyasztható lepényféleség. Először sóska mellé ettem, de utoljára vajjal megkenve, citromos meggylekvárba tunkolva fogyasztottam. Egyszerűen mindenhez passzol.

 

Elkészítési idő: 1,5 óra


Nehézség: 
közepes

 

Hozzávalók:
-1,5 dl langyos víz
-1 dl szobahőmérsékletű tej
-25 g élesztő
-1,5 tk. só
-1-2  tk cukor
-fél dl olaj
-egy nagyobb tojás fehérjéje ( sárgája majd a kenéshez kell)
-kb 40 dkg liszt
-magvak

 

Elkészítés:

Összekeverünk mindent egy nagy tálban, még az élesztőt sem kell felfuttatnunk. Jól összegyúrjuk. Majd egy tálban konyharuha alatt pihentetjük fél órán át. 25 cm-es formát kikenünk vajjal belenyomkodjuk a tésztát, kis peremet hagyva a szélén.(Ez a tésztaadag két pitére elég, de én mindig egynek sütöm meg így jó vastag, 5-7 centis tésztát kapok.)
Újabb fél órát pihentetjük a konyharuha alatt, közben 200°C-ra melegítjük elő a sütőt. Fél óra elteltével kinyomkodjuk belőle a levegőt kis peremet hagyva neki. Lekenjük tojássárgájával és szezámmaggal, lenmaggal szórjuk meg. A sütő aljába hőálló tálba vizet teszünk, hogy párologjon. Majd közel 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készre sült-e már.

 

ramazan pide

/

Pékáruk

/

- 

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.