Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Sacher torta – az igazán csokoládés pillanatokért

2013-06-15 0 hozzászólás

sacher

Apukám igazi csokimániás, de nem az édes minden féle ízűt kipróbáló ember, hanem az, aki imádja a magas kakaótartalmú édességeket és az étcsokoládét. Pontosan ezért kért a szülinapjára egy csokiban gazdag finom tortát, így esett a választás a híres Sacher tortára.

 

Elkészítési idő: kb.50 perc + 50 perc sütési idő


Nehézség: közepes

 

Hozzávalók:

tésztához:

–          150 gramm étcsokoládé

–          6 tojásfehérje

–          160 gramm vaj

–          160 gramm cukor

–          1 tasak vanillincukor

–          4 tojássárgája

–          100 gramm zsemlemorzsa a töltelékhez:

–          200-250 gramm baracklekvár a mázhoz:

–          60 gramm cukor

–          7 evőkanál víz

–          200 gramm étcsokoládé díszítéshez

–          50 gramm étcsokoládé

 

A csokoládét darabokra törjük, fémtálba tesszük, és gőz felett megolvasztjuk. Néha megkeverjük, közben a tortaformát kikenjük és sütőpapírral béleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük, majd apránként beleszitáljuk a cukrot és a vanillin cukrot is, s krémmé keverjük. Ehhez egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel legalább fél percig keverjük. A picit kihűlt csokoládét és a zsemlemorzsát is belekeverjük a vajkrémbe, majd óvatosan a tojáshabot is beleforgatjuk. A tortaformába öntjük, elsimítjuk, sütőbe toljuk és megsütjük (kb. 50 perc). Alsó felső sütés: kb 180°C(előmelegítve), légkeverésen: kb. 160°C(előmelegítés nélkül), gázsütőnél:2-3-as fokozat(előmelegítés nélkül).

 

Ha megsült rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni. A lapot vízszintesen kettévágjuk, s az alsó részét megkenjük a megmelegített baracklekvárral. A másik lapot ráhelyezzük.

A mázhoz a vizet a cukorral együtt felforraljuk, a csokoládét összetörjük, a lábosba rakjuk és állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk. A mázzal a torta tetejét és oldalát is bevonjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

 

A díszítéshez a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, s rögtön bejelöljük a 12 szelet helyét( ha valakinek nincs szeletjelölője, cérnával is remekül lehet megcsinálni, csak picit várjunk (2-3 percet), hogy valamennyire elkezdjen  megdermedni a csokoládé, különben a cérnán átfolyik). A megolvasztott csokit zacskóba vagy habzsákba töltjük, és a szeletekre ráírjuk a Sacher szót. Hideg helyen tároljuk.

Ajánlás: általában tejszínhabbal tálaljuk, jól csomagolva 5 napig is eláll.

/

Torták

/

  baracklekvárcsokoládé

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Álomszuszék vadászunk (narancsos csokoládétorta)

2016-03-20

Egyszarvú torta

2016-09-29

Az idei nyár

2016-08-07

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.