Sajtos zabtallér
Tanulván a gluténmentes konyha fortélyait sok blogot, csoportot és más emberek tapasztalatait olvasom, így tanultam a következő receptet. (Bár mivel zabból készül, felmerül a kérdés, hogy minden cöeliákiás ember fogyaszthatja-e.) Mivel egyre inkább bővül az általam fogyasztott élelmiszerek köre, úgy gondoltam nekem ezt ki kell próbálnom, annyira jól nézett ki képen, hogy rögtön megkívántam. Az összekeverése 10 percembe került minden elpakolással együtt; egy tálat kellett csak összepiszkolnom, rögtön mehetett a sütőbe és csodálhattam amíg aranybarnára nem sültek. Hamis pogácsaszerűség, a túró íze dominál, mégse túlságosan, a zab pedig tökéletesen egészíti ki (ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az igen válogatós apukámnak is ízlett). Kellemes nassolni való egy pohár bor mellé vagy csak úgy, délután a munka vagy pihenés mellé.
Hozzávalók:
- 250 gramm túró
- 3 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 1 kk só
- 150 gramm reszelt sajt
1. A sajt kivételével mindent egy tálba teszünk, összekeverjük és öt percig állni hagyjuk.
2. Sütőpapírral fedett tepsibe evőkanállal kis halmokat rakunk és reszelt sajttal megszórjuk.
3. 170 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Készülhetnek a tallérok laktózmentes változatban is, akkor túróból és sajtból megfelelőt válasszunk.