Teasütemény
Ez az aprósütemény igencsak cukor dús, mégsem émelyítő és igazán kellemes délutáni csemege, ráadásul mindenki azzal dobhatja fel, amivel csak szeretné. Mi ma a csokoládét és a málnát választottuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
-0,5 kiskanál szódabikarbóna
– 2 evőkanál tej
– 1 pohár barna cukor
– 1 tojás
– 0,5 pohár vaj
– 1 ¾ pohár liszt
– egy marék csokoládé
– pár szem málna
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokosra és egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A szódabikarbónát feloldjuk a tejben és félretesszük. Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáöntjük a szódabikarbónát és az egyéb általunk választott tölteléket, s végül jól kikeverjük a tésztát. Egy kanállal kis laposabb gömb süteményeket formálunk a tepsire és pár perc alatt készre sütjük.