Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Tejfölös uborkasaláta

2013-06-03 0 hozzászólás

 

Bármilyen szárazabb étel mellé ajánlom. Nálunk mindig Nagymamám készítette az összes családi ünnepélyre. Nem olyan flancos zöldsalátás dolog, de az íze mennyei!

 

jó

Idő: 15 perc + 2 óra pihentetés


Nehézség: 
könnyű

 

Hozzávalók:

-kb fél kg uborka
-2 db TV paprika (vagy zöld és piros kaliforniai paprika)
-3 db paradicsom
-5 kanál tejföl
– kk. pirospaprika
-csipet fehérbors
-tk só

 

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, és legyaluljuk. A paradicsomot és a paprikát nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban a tejfölt a pirospaprikával, a borssal és sóval elkeverjük és ráöntjük a zöldségekre, elkeverjük. Pár órába hűtőbe tesszük, hogy az uborka kieressze a levét és lehűljön a saláta.

 

/

Ételek

/

  uborka

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Bátyus 28

2016-09-24

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.