Tejfölös uborkasaláta
Bármilyen szárazabb étel mellé ajánlom. Nálunk mindig Nagymamám készítette az összes családi ünnepélyre. Nem olyan flancos zöldsalátás dolog, de az íze mennyei!
Idő: 15 perc + 2 óra pihentetés
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
-kb fél kg uborka
-2 db TV paprika (vagy zöld és piros kaliforniai paprika)
-3 db paradicsom
-5 kanál tejföl
– kk. pirospaprika
-csipet fehérbors
-tk só
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, hámozzuk, és legyaluljuk. A paradicsomot és a paprikát nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban a tejfölt a pirospaprikával, a borssal és sóval elkeverjük és ráöntjük a zöldségekre, elkeverjük. Pár órába hűtőbe tesszük, hogy az uborka kieressze a levét és lehűljön a saláta.