Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Gluténmentes és hagyományos piskótatekercs

2015-11-01 0 hozzászólás

piskótatekercsIsmét egy, a TDK-ban szereplő sütemény következik. A receptje mindkét esetben megegyezik, csak a lisztet szükséges kicserélni. Sokfélével kipróbáltam, de a legjobban sikerült gluténmenteset a Schär Mix C-vel sikerült sütnöm.  Mindennapi kedvenc, házi lekvárral különlegesen finom (természetesen most is ez került bele 🙂 ). Nagy előnye, hogy hamar elkészül, és szinte mindenki szereti. A jó piskótatekercs titka a megfelelő technikában, a tojások összeforgatásában rejlik, remélem a leírásom sok embernek segítséget nyújt a sütésben. 🙂

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 100 gramm liszt (sima esetén búzaliszt, gm esetén Schär Mix C)
  • 100 gramm kristálycukor
  • 400 gramm lekvár

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukor harmadával.
  2. A tojásfehérjékből a cukor másik részével kemény habot verünk, majd egy habkártyányival durván fellazítjuk a sárgákat.
  3. Óvatos mozdulatokkal a többit is beleforgatjuk: a bal kezünkkel a tálat balra forgatjuk, míg jobb kezünkkel a spatulával jobbra keverést végzünk. Végül a lisztet is beleszitáljuk és elvegyítjük.bekevert piskóta
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük és 180 fokon (légkeverésen 160 fok) kb. 13 perc alatt készre sütjük. (nagyjából ujjnyi vastagra kenjük, mert ha nagyon vékony, a tészta törni fog)elkent piskóta
  5. Kivesszük a sütőből, meghintjük liszttel, majd fejre fordítva hagyjuk saját gőzében kihűlni.kisült piskóta
  6. Amikor kihűlt egy ecsettel lesöpörjük a maradék lisztet.
  7. Egyenletesen elterítjük rajta a lekvárt.lekváros piskóta
  8. A szélénél elkezdjük felcsavarni, miközben alulról folyamatosan húzzuk le a zsírpapírt. Nem kell félni, nem fog a tészta eltörni. Sok helyen melegen csavarják fel konyharuhába, ám a sütőpapír itt megfelelő rugalmasságot kölcsönöz a tésztának.feltekerés
  9. Elkészítés után pár órára állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig be tudja szívni a lekvár egy részét.
  10. Szeletekre vágva, porcukorral hintve tálaljuk.
/

Tepsis sütemények

/

  baracklekvárpiskóta

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rákóczi túrós – most piteként

2016-06-09

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.