Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Hupikék törpikék – csokoládés torta vanília krémmel

2013-10-11 0 hozzászólás

törpökA napokban volt a bátyám szülinapja, most töltötte be a 25-t. Anyukámmal valami aranyos, nem túl komoly tortával szerettük volna meglepni, így egyik régi kedvenc meséjét felhasználva született meg az idei süteménye. Mindent saját kezűleg ügyködtünk össze, pedig a kis törpék nem kevés időt igényeltek, mégis megérte a sok munkát. A meglepettség nem maradt el! (:

 

Nehézség: nehéz

 

Elkészítési idő: 6 óra + a törpék megformázása
 
Hozzávalók
– 3 db csokoládés piskóta (lásd: egybetojásos piskóta)
Főzött krém:
– 6 tojás
– 12 dl tej
– 32 dkg porcukor
– 600 gramm vaj
– 12 evőkanál liszt
– 2 vanília kikapart magja
– különböző csokoládé pasztillák
Díszítés:
– barna szórócukor
– zöld ételfesték
– marcipán különböző színekben vagy ételfestékek a színezéshez (kb. 1kgra van szükségünk a bevonat, a részletek és a törpék elkészítéséhez)
– porcukor
Kellékek:
– 26-cmes tortaforma
– habzsák
– fűnyomú fej
– fondant kiszúró (falevél, virág alakú)
– nagyobb tálca
– tortakarton
– spatula
– nagy recés kés

 

Krém elkészítése:

A tojásokat a liszttel, a tejjel és a kikapart magokkal jól elkeverjük és sűrűre főzzük. Celofánnal letakarva hagyjuk, hogy kihűljön, majd a porcukorral kikevert vajjal összedolgozzuk.

 
Összeállítás:
összeállításA tortát még formázás előtt megtöltjük, tehát lap – krém – lap – krém – lap alapján haladunk. (Én a vaníliás töltelékbe emeletenként különböző csokoládé pasztillákat kevertem, hogy ezzel is színesítsem a torta ízvilágát, de igazából bármilyen nem túl nedves töltelékkel kiegészíthetjük) Majd mikor ez készen van, egy fél órára a hűtőbe rakjuk az egészet, hogy kicsit megdermedjen, hogy utána könnyebben tudjuk majd alakítani. Ha ez letelt, elkezdjük a faragást. Egy nagy, recés késsel lassan és óvatosan, hogy vigyázzunk az emeletekre, megformázzuk a gomba alakot (sima élű késsel ne dolgozzunk, mert az emeletek elmozdulnak egymásról). Végül az egészet befedjük a krémmel, amivel megtöltöttük, és ismét visszahelyezzük kicsit a hűtőbe.
 
Amíg hűl, fondantból vagy marcipánból elkészítjük a ház pici részleteit: Ablakkeretek, pöttyök, ajtó, s a kertbe a virágokat, pici köveket s egy fát. A törpéket én napokkal ezelőtt elkészítettem, hiszen sok időbe kerül, és szerettem volna, ha teljesen kiszáradnak, így azoknak célszerűbb hamarabb nekiállni.
 
félkészHa a sütemény elég ideig volt már a hűtőben, a kissé dermedt tortát bevonjuk marcipánnal, és a részleteket kevés krémmel felragasztjuk. A fűhöz a felvert tejszínhabhoz kevés zöld ételfestéket keverünk, majd habzsákba töltjük, és fűnyomó fejjel kinyomjuk. Végül minden pici részletet felhelyezünk, s a törpéket is a helyükre állítjuk. Ahogy egyre több minden kerül a torta mellé, egyre jobban életre kel, s egyre hangulatosabb és aranyosabb kis süteményt kapunk. Bár sok idő elkészíteni, de a mese szeretői nagyon örülni fognak neki. Kézműveskedésre és sütésre fel!(:

 

IMAG1030

/

Desszertek  krémek  Torták

/

  csokoládémarcipánvanília

- Anna

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.