Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Pizza

2013-09-23 0 hozzászólás

Pizza1Régen Nagymamám mindig azt a magas tésztájú házi pizzatésztát csinálta. Tény és való, hogy laktató volt, de nem nézett ki olyan jól, mint a ’rendes’ pizzák. Sok fajta receptet kipróbáltam már, még sem sikerült még ráakadnom a tökéletesre, de nem adom fel. Ennek is jó a tésztája, de még nem az igazi.
Bármi lehet feltét, a lédúsabbaknál kell figyelni arra, hogy ne áztassuk el a tésztát. Sőt, ha valami különlegeset szeretnénk akár tekerhetünk a tészta szélébe sajtot is.

 

Nehézség: közepes

 
Idő: kb egy óra + 10 perc sütés
 
Hozzávalók (2 pizzára) :

-500 g liszt (akár 400g fehérliszt és 100g rozsliszt)
-1 cs. élesztő (7g) /25 dkg friss
-tk. cukor
-3/4 ek. só
-kb 3 dl langyos víz
-2 ek. oliva olaj

 

Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót. Ha az élesztő felfutott hozzá öntjük a liszthez majd a végén hozzáadjuk az oliva olajat. Alaposan összegyúrjuk kb 10-15 perc alatt. Ha nem állsz össze adhatunk hozzá még vizet. Kb 45-60 percre meleg helyen, lefedve pihentetjük. Félidőnél egyszer még átgyúrjuk, majd hagyjuk tovább pihenni. A sütőt 220°C-ra melegítjük(légkeverésesen). A tésztát kézzel levegőben nyújtogatjuk, mint a lángost és a pizzasütő formába tesszük úgy, hogy maradjon egy kicsit magasabb széle. Megpakoljunk minden jóval, amivel fogyasztani szeretnénk és a forró sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük.

 

Tipp: a végén bazsalikommal és oregánóval szórjuk meg, hiszen ezek elengedhetetlen ízt adnak ételünknek.

/

Pékáruk

/

  pizza

- 

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.