Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Baconos, barackos, mozzarellas pulykasült gyömbéres krumplipürével

2013-08-19 0 hozzászólás

Baconos barackosNéha szeretem levenni a hétvégi terhet Anyukám válláról, ilyenkor átveszem az ebéd elkészítését. Tegnap is így történt, és ez az egyszerű, gyors, de annál finomabb étel jutott az eszembe.

 
Elkészítés: 20 perc + 35 perc sülés
 
Nehézség: könnyű
 
Hozzávalók:
– 1 pulykamell
– 1 barack
– kockázott bacon
– 2 db mozzarella
– 10dkg trapista sajt
 
Elkészítés:
A pulykamellet vékony szeletekre vágom, és egy tepsibe helyezem őket. Mindkét oldalukat megsózom, borsozom, és a tetejükre barackszeleteket vagy felkockázott baconoket helyezek, vagy akár vegyesen is lehet. Ezeket mozzarella karikákkal fedem be, és kevés trapista sajtot is reszelek rájuk. Utána 170 fokon, légkeverésen készre sütöm a szeleteket, amikor már szép aranybarna a sajt rajtuk.
A krumplipürét a szokásos módon készítem el, viszont a törés után rakok bele tejfölt, vajat, sót és egy kevés gyömbért. Ettől egy igazán érdekes, kellemes ízt kap a köret, amely remekül illik a sült sajtokhoz.
 

Barackos pulyka

/

Ételek

/

  baconbarackmozzarellapulyka

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Bátyus 28

2016-09-24

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.