Baconos, barackos, mozzarellas pulykasült gyömbéres krumplipürével
Néha szeretem levenni a hétvégi terhet Anyukám válláról, ilyenkor átveszem az ebéd elkészítését. Tegnap is így történt, és ez az egyszerű, gyors, de annál finomabb étel jutott az eszembe.
Elkészítés: 20 perc + 35 perc sülés
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
– 1 pulykamell
– 1 barack
– kockázott bacon
– 2 db mozzarella
– 10dkg trapista sajt
Elkészítés:
A pulykamellet vékony szeletekre vágom, és egy tepsibe helyezem őket. Mindkét oldalukat megsózom, borsozom, és a tetejükre barackszeleteket vagy felkockázott baconoket helyezek, vagy akár vegyesen is lehet. Ezeket mozzarella karikákkal fedem be, és kevés trapista sajtot is reszelek rájuk. Utána 170 fokon, légkeverésen készre sütöm a szeleteket, amikor már szép aranybarna a sajt rajtuk.
A krumplipürét a szokásos módon készítem el, viszont a törés után rakok bele tejfölt, vajat, sót és egy kevés gyömbért. Ettől egy igazán érdekes, kellemes ízt kap a köret, amely remekül illik a sült sajtokhoz.