Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Brownie

2014-01-29 1 hozzászólás

brownieHa valaki igazán csokis és tömény süteményre vágyik, akkor a brownieval nem tud mellé fogni. Az összekeverése 10 percnél nem vesz többet igénybe, hamar megsül, a teteje kissé roppanós az isteni közepe pedig tökéletesen lágy. Ha igazi íz kavalkádra vágyunk, fogyasszuk vanília fagylalttal.
 
Elkészítési idő: 25 perc (10 perc keverés, 15 perc sülés)
 
Hozzávalók:
– 2 egész tojás
– 20 dkg cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1 csipet só
– 12 dkg olvasztott vaj
– 4 dkg kakaópor
– 6 dkg liszt
 
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük (robotgéppel 2 perc, kézzel 4 perc), akkor jó, ha lágyan habos. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaóport, majd az utóbbi masszához adjuk. Elvegyítjük benne, s végül a lisztet is belekeverjük. Egy kissé sűrű, de homogén tésztát kapunk. Egy 26 cm-es tepsit használjunk a kisütéshez, amit sütőpapírral béleljünk a következőképpen: pontosan olyan széles csíkot vágjunk, mint a tepsi, de lógjon túl mindkét oldalon 10- 10 centimétert. Így ha kisült, oldalt végigvágjuk késsel, majd a két kilógó darab papírral csak egyszerűen kiemelhetjük a süteményt. A jó brownienak a titka egy dologban rejlik: a sütési időt pontosan be kell tartani! A sütőt melegítsük elő 180 fokra ( légkeverésen 170 fokra) és 15 perc alatt süssük meg a süteményt.
Ha valaki igazán csokoládés kényeztetésre vágyik, a tetejét megszórhatjuk még egy adag csokoládéval. Tökéletes melegítve is, bár ezt túl sokszor nem volt szerencsém kipróbálni, hiszen nálunk nagyon hamar elfogy 🙂

/

Tepsis sütemények

/

  csokoládé

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rákóczi túrós – most piteként

2016-06-09

Egy hozzászólás

  • Csilla

    2014-02-07 - 17:31 Be kell jelentkezni a válaszadáshoz

    Ezt tegnap kipróbáltam. Nem találok szavakat! Isteni, fantasztikus 🙂
    És egy kis darabka ma fogyott el, újra melegítve, mintha csak friss lenne.
    Nagyon jó recept.
    Köszönöm Anna, hogy megosztottad.
    Puszi

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.