Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Feketeerdő torta

2015-07-08 0 hozzászólás

feketeerdő torta 82Igazi, kihagyhatatlan klasszikus. A nagypapám 82. születésnapjára készült a minap, hogy méltó módon ünnepelhessük meg ezt az igazán szép kort a rokonokkal és barátokkal egyaránt.

Hozzávalók:

Piskóta (24 cm-es formához)

  • 7 db tojás
  • 140 gramm liszt
  • 140 gramm cukor
  • 20 gramm kakaópor
  • 10 gramm olaj

Meggyes krém

  • 300 grammos befőtt
  • 75 gramm vanília ízű pudingpor / keményítő

Csokoládés krém

  • 400 gramm tejszín (lehetőleg cukrozatlan)
  • 180-200 gramm (2 tábla) étcsokoládé

Világos krém

  • 250 gramm tejszín
  • 1 evőkanál porcukor (cukrozatlan tejszín esetén)
  • 10 gramm habfixáló

Díszítés

  • 250 gramm tejszín
  • 10 gramm habfixáló
  • pár szem meggy
  • csokoládé forgács
  • 100 gramm tortadara

Elkészítés:

  1. A piskótával kezdjük: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukor harmadával. A tojásfehérjékből a cukor másik részével kemény habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a sárgákkal összeforgatjuk. A kakaóporos lisztet is elvegyítjük benne, hozzáadjuk az olajat, majd a zsírpapírba csomagolt formába töltjük és egyenletesen elterítjük. 180 fokon (légkeverésen 160 fok) kb. 45 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, meghintjük liszttel, majd fejre fordítva hagyjuk saját gőzében kihűlni.piskóta
  2. A meggyes és a csokoládés krém nyugodtan elkészíthető előző nap is, hiszen elég sok időt igényel a kihűtésük.
  3. Meggyes krém: A befőttet egy lábasba öntjük, a levéből keveset kimerünk és csomómentesre keverjük a pudingporral. A tálban maradtakat egy botmixer segítségével kissé leturmixoljuk, hogy csak kisebb darabok maradjanak benne, így egy habzsákból nyomható krémet kapunk. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingporos levet és pár perc alatt, állandó kevergetés mellett az első rottyanásig besűrűsítjük. Ez után hideg helyen teljesen kihűtjük.meggyes krém
  4. Csokis krém: A tejszínt felmelegítjük (de nem forraljuk), a csokoládét belerakjuk és feloldjuk. Teljes kihűtés után robotgéppel kemény habot verünk belőle.felvert krém
  5. A világos krémhez csak egyszerűen tejszínhabot verünk fel, ám ha cukrozatlan tejszínnel dolgozunk, édesítjük ízlésünk szerint.
  6. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és a krémeket habzsákokba töltjük, viszonylag nagy átmérőjű nyílást hagyva azok száján.krémek
  7. A három krémet felváltva, kör alakban nyomjuk ki, tészta kerül rá, majd fordított sorrendben ismét a krémek.betöltés
  8. Befejezésként a harmadik piskótával lezárjuk, a maradék csokoládés krémmel bevonjuk az oldalát és torta darába panírozzuk: A torta alá érdemes egy megfelelő méretű kör kartont tenni, ez alá nyúlva könnyedén megemelhetjük a sütemény, és darával boríthatjuk. Ha van időnk, a krémmel való bevonás után hűtsük kicsit a tortát a hűtőben, így masszívabban áll panírozás közben, könnyebb vele dolgozni, és az ízek is összeérnek.
  9. A torta tetejét tejszínhabbal borítjuk, tuffokat nyomunk a szélére, csokoládé forgáccsal megszórjuk, s érett, friss meggyekkel díszítjük.kész
  10. feketeerdő torta
/

Torták

/

  csokoládémeggytejszínhab

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Álomszuszék vadászunk (narancsos csokoládétorta)

2016-03-20

Karamellmousse-torta

2016-02-04

Az idei nyár

2016-08-07

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.