Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Habos kocka

2015-05-15 0 hozzászólás

készKét tétel között csak pár falat édeset kívántunk, mely lendületet és erőt ad a tanulás folytatásához. Kis adagban gondolkodtunk és valami olyasmin, aminek elkészítése se tart túl sokáig, hiszen nem áldozhatunk rá sok időt most, a vizsgaidőszak küszöbén. Tényleg ripsz-ropsz megvolt ez a sütemény, egy fél bonyolult mozdulat sincs benne és valami újat próbáltunk ki ezúttal is.

Hozzávalók ( 15*15 cm-es formához – 9 szelet)

  • 2 db tojás
  • 40 gramm cukor
  • 50 gramm liszt
  • 100 gramm tejföl
  • 1 vanília kikapart belseje
  • 200 gramm habtejszín
  • 40 gramm porcukor (változhat a habtejszín édesítettsége és saját szájízünk végett)
  • 1 zacskó tortazselé

Elkészítés:

  1. Hagyományos piskótát készítünk: a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukor harmadával. A tojásfehérjékből a cukor másik részével kemény habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a sárgákkal összeforgatjuk. A lisztet is elvegyítjük benne, majd a zsírpapíros tepsire helyezett formába töltjük és egyenletesen elterítjük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, meghintjük liszttel, majd fejre fordítva hagyjuk saját gőzében kihűlni. Természetesen a tészta készülhet az egybetojásos piskóta receptje alapján is.piskóta
  2. A krémhez a tejfölt a porcukorral és a kikapart vanília belsejével simára keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is. ( Ha túl lágynak ítélnénk meg az elkészült krémet egy kevés zselatinnal szilárdíthatunk rajta: egy kávéskanálnyit 2 teáskanál vízben megduzzasztjuk, majd mikróban 4-5 másodperc alatt megmelegítjük, és a krémhez keverjük.)krém
  3. A kihűlt piskótáról egy ecsettel a felesleges lisztet lesöpörjük. (Nem muszáj kivágni a formából, úgyis vissza kéne bele helyezni. Ettől függetlenül forma nélkül is elkészíthető, van annyi tartása a krémnek, csak a zselatinnal nehezebb a tetejét bevonni.) Rátöltjük egyenletesen a krémet, a forma tetejéig pár milliméter helyet hagyva a zselének és hűtőbe rakjuk szilárdulni és hűlni.betöltött
  4. Tortazselét készítünk a papír leírása szerint: 2 evőkanál cukorral elkeverjük a port, 2 dl vizet hozzáöntünk és állandó keverés mellett forrástól számítva egy percig főzzük. Használhatunk színtelen zselét, melyet szörppel színezhetünk és ízesíthetünk, vagy akár eleve színes zselét.tortazselé
  5. Megvárjuk, míg nagyjából szobahőmérsékletűre visszahűl, néha megkeverjük. Gyors mozdulattal ráöntjük a tetejére a zselét, mely azonnal dermedni kezd. Hűtőben hagyjuk kicsit összeérni az ízeket, majd kockákra szeletelve, gyümölccsel díszítve tálaljuk.lezselézett
/

Krémes sütemények

/

  babapiskótatejföltejszínhab

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rögtönzött citromos finomság

2016-04-19

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.