Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Mézes krémes – immáron cukrászként

2015-04-03 0 hozzászólás

mézes krémesHát ez a nap is eljött: Megsütöttem az első olyan süteményt, melyet teljes értékű cukrászként készítettem. (: Mézes krémest kívánt a család, de sok évvel ezelőtt egy beázás végett elveszett a családi receptünk. Éppen ezért segítséget kértem egy kedves alföldi ismerősömtől, így született meg ez a finom sütemény.

Hozzávalók:

Tészta

  • 450 gramm liszt
  • 150 gramm porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 60 gramm zsír
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej

Krém

  • 5 dl tej
  • 100 gramm búzadara
  • 250 gramm margarin
  • 200 gramm cukor
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 200 gramm lekvár (lehet több is (: )

 

Elkészítés:

Tészta

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük a tej kivételével, és elkezdjük összegyúrni.tészta
  2. A tejet fokozatosan adjuk hozzá és egy félkemény tésztát készítünk.IMG_0413
  3. Négy egyenlő részre osztjuk és négyszögletűre kinyújtjuk (én 29*25 cm-s lapokat készítettem).kinyújtott
  4. Előmelegített 200 fokos (légkeverésen 180 fok) sütőben zsírpapíros tepsiben vagy annak a hátulján aranybarnára sütjük. Vigyázat, gyorsan sül!sütés

Krém

  1. A tejet elkeverjük a búzadarával, felforraljuk és tejbegrízt készítünk.
  2. Kihűtjük.
  3. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a (fertőtlenített!!) tojás sárgával, majd gép segítségével a tejbegrízzel eldolgozzuk.

 

Összeállítás:

1. A grízes krémet felezzük el.

2. Az első lap tetejére kenjük egyenletesen el a felét, helyezzük rá a második lapot, borítsuk lekvárral.123. Ezután jöhet a harmadik lap, a krém másik fele, majd a negyedik tésztával zárjuk le.3

4. Olvasztott csokoládéval (300 gramm – de a mi családunk kicsit vastagon szereti (: ) borítsuk a tetejét. Egy napig hagyjuk pihenni, hogy kellően összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok, majd egyenletesen szeletelhetjük.

lecsokizott

kész krémes

/

Tepsis sütemények

/

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rákóczi túrós – most piteként

2016-06-09

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.