Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Sacher torta

2015-02-02 0 hozzászólás

sacher készElkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók: (18 cm-s formához)

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 133 gramm cukor
  • 20 gramm víz
  • 120 gramm liszt
  • 33 gramm kakaó
  • 6 gramm sütőpor
  • 2/3 evőkanál olaj

A lekenéshez

  • 2/3 üveg baracklekvár
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 230 gramm csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

(Az eredeti recept 4 db tojáshoz 5,5 tojássárgát ír, bár én ezzel az arányokkal készítettem, így is megfelelő állagú és nagyon finom lett.)

Elkészítés:

1. Az egész tojásokat és a tojássárgákat a cukorral állandó keverés mellett melegítjük, addig, míg egy csöppet csípős hőmérsékletű nem lesz. (a fakanalat csuklóhoz érintve  kellemetlenül csípi a bőrt, de még nem égeti)

felvert krém

2. Utána levesszük a tűzről, nagyobb tálba tesszük, és robotgép segítségével kihabosítjuk, miközben beleöntjük a vizet és az olajat is (olaj helyett használhatunk 6-7 gramm olvasztott vajat).

3. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a felvert masszába forgatjuk, míg egy homogén tésztát nem kapunk, de ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

4. Beleöntjük a sütőformában és előmelegített 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

kisült sacher

5. Mikor készen van, hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágjuk.

6. A lekvárt a vízzel és a cukorral felforraljuk, a rétegek közé töltünk belőle, végül a teljes tortát bevonjuk vele és hideg helyre téve megvárjuk, míg megköt rajta a máz.

lekvárral lekent sacher

7. Ha eléggé megdermedt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, ráöntjük a tortára, és ha szükséges, spatulával vagy egy palacsinta forgatóval elsimítjuk, hogy mindenhol szép egyenletesen befedje. Azért, hogy ne legyen nyoma az eszköznek, a tálcát, amin a torta van, párszor a munkafelületre ütjük, így a csokoládé szép sima lesz a tortán. (természetesen nem hatalmas erővel)

8. Hűtőbe téve dermesztjük, és utána tetszés szerint díszítjük csokoládéval.

sacher

/

Torták

/

  csokoládé

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Karamellmousse-torta

2016-02-04

Az idei nyár

2016-08-07

Álomszuszék vadászunk (narancsos csokoládétorta)

2016-03-20

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.