Újévi bonbon
Újév alkalmából mindig megajándékozzuk a barátainkat, ismerőseinket valami kis szerencsehozó aprósággal. Idén se történt ez másképp, ám a választásunk a saját kézzel készített bonbonra esett. Elkészítése nem túl bonyolult, csak egy kis türelmet és kézügyességet igényel, mégis mutatós és nem utolsó sorban finom is. Kimondott receptje nincsen, az adagnak megfelelő mennyiségű csokoládét kell felmelegítenünk vízgőz felett egy csöpp olajjal (4-5% legyen a keveréknek az olaj). Utána ízesítjük a kívánt anyagokkal (narancshéj, mandula, mogyoró, fahéj, stb), a megfelelő formákba töltjük ( a legjobbak a szilikon formák, de a műanyagok is teljesen megfelelek, bár azokat mosogatógépben tisztítani tilos!), szépen elegyengetjük, és hűvös helyre tesszük a dermedés idejére. Ha elkészült, kinyomjuk a formából, az esetlegesen „kilógó” részeket lepattintjuk. Ez utóbbiak azok, amelyek nem teljesen tudatosan kerültek az édesség szélére, netán túltöltöttük a formákat. A végén díszzacskóba vagy dobozkákba is csomagolhatjuk, felcímkézhetjük, mindenki saját elképzelései alapján alakíthatja a díszítést. Úgy gondolom, nincs olyan ember, aki egy ilyen kis apróságnak ne örülne, hiszen nincs is jobb, mint saját kézzel készített ajándékokat adni és kapni.