Túrótorta vegyes gyümölccsel
Édesanyám születésnapja minden évben egy különleges nap, amire mindig nagy szeretettel készülök és próbálok minden egyes alkalommal valami új tortával előállni. Tavaly ezzel az üdítő könnyed túrótortával leptem meg, ami nagyon hamar el is fogyott!(:
Hozzávalók:
– vaníliás piskóta (lásd egybetojásos piskóta)
– 75 dkg túró
– 25 dkg vaj vagy margarin
– 25 dkg + 3 evőkanál porcukor
– 2 csomag vanillin cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 2 dl tejszín
– 1 csomag zselatinpor
– gyümölcsök ízlés szerint
A krém elkészítése:
A margarint habosra keverjük, és apránként beleszitáljuk a 25 dkg porcukrot, majd a vanillin cukrot
is. Az áttört túrót és a citromhéjat is beleforgatjuk. Ha túl sűrű a masszánk, akkor tejföllel még hígíthatjuk, és ha kell, utána ízesíthetjük.
A piskótát két vágással kettő illetve három részre vágjuk, de ha magas tortát szeretnénk, dolgozhatunk dupla adat piskótával és krémmel is. Rétegenként a töltelék harmadával megkenjük, és a maradék harmaddal kívülről is bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük, és míg hűl, a torta tetejét megrakjuk gyümölcsökkel, majd be vonjuk a már kihűlt zselatinnal. Ezután a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és a torta tetejét és oldalát habzsák segítségével kidíszítjük.
Ajánlás: Az igazán gyümölcsös tortáért az egyes rétegek közé is tehetünk néhány szemet.