Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Mascarpones kávés süti

2013-06-19 0 hozzászólás

jó

Elkészítési idő: 40 perc + 2-3 óra hűtés

 

Nehézség: nehéz

Tészta:
-100g étcsoki
-1 ek. olaj
-175 g cukor
-2 tojás
1,5 kávé

-csipet só
-100g vaj
-2 ek keserű kakaó
-80 g liszt
-1 cs. sütőpor

 

Krém:
-50 dkg mascarpone
-1,5 hulala tejszín
-1 dl tej
-5 ek. porcukor

-10g zselatin
-2 tk kávé
-1 dl víz

Elkészítés:
A csokit kis lángon olvasztjuk az olajjal. Közben egy másik tálban a cukrot habosra keverjük a tojással, majd hozzáadjuk a vajat, tovább keverjük, míg el nem vegyül.
Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót és a legvégén a sütőport. Elkeverjük majd a kávét a megolvadt csokimasszával együtt a lisztes keverékhez adjuk. 180°C-os sütőben egy 20x28as tepsiben kb 20 perc alatt megsütjük.
Addig elkészítjük a krémet. zseltatint kávében elkeverjük ( vagy a megadott elkészítési javaslat szerint feloldjuk) és lehűtjük.
A mascarponéhoz adjuk a porcukrot a tejszínt és a tejet. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a zselatint.
Egy éjszakára vagy 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Ajánlás: 
Ha kihűlt meghintjük keserű kakaóval és kockákra vágva tálaljuk.

/

Krémes sütemények

/

  kávémascarpone

- 

Ezeket is érdemes megnézni

Rögtönzött citromos finomság

2016-04-19

Szólj hozzá Kilépés a válaszból

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.