Cseppdesszert – pici, finom, mutatós sütemény meleg napokra
Mostanában egyre inkább olyan süteményeket kérnek tőlem itthon, amiből csak pár darab készül, hogy minden nap valami mást lehessen megkóstolni. Így találtam rá erre a nagyon mutatós cseppsüteményre , mely igen frissítő és nem túl édes, ám a formája mindenkit megfogott.
Elkészítési idő: 1 óra a különböző száradásokkal együtt
Nehézség: nehéz
Hozzávalók (2 db-hoz):
– fólia
– sniccer
– 10 dkg csokoládé
– 50 gramm túró
– 50 gramm mascarpone
– 50/ 100 gramm tejszín
– (50 gramm olvasztott fehér csoki)
– 1 citrom leve és reszelt héja
– 1 vanília kikapart belseje
– 1 lap zselatin
Elkészítés:
A fóliából 3 db 23*3 cmes csíkot vágunk, majd az egyiket félbe vágjuk. Ezekre olvasztunk csokoládét, egy késsel vékonyan elkenjük rajta, majd hagyjuk száradni. Mikor már nem folyik a csoki, de nem is törik és még formálható, csepp alakúra hajlítjuk, és a végét egy ruhacsipesszel összefogjuk(kifelé legyen a fólia). Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjenek, majd óvatosan lehúzzuk róluk a fóliát.
Ezalatt összekeverjük a krémet. A tejszínt a mascarponevel felverjük, és a többi hozzávalót egy fakanállal beleforgatunk. A zselatint 5 percre hideg vízbe ásztatjuk, majd pár csepp forró vízben feloldjuk. Végül ezt is a krémhez adjuk. Egy savanykás, citromos tölteléket kapunk, melyből a csokoládé kihagyható, de akkor ajánlatos valamennyi porcukrot használni helyette. A töltés előtt érdemes megkóstolni a krémet, hiszen ez nem éppen egy édes massza, s ízlésünk szerint változtathatunk ezen.
Az egyik nagyobb csepp közepébe helyezzük a kisebbiket, és a kettő között feltöltjük egy habzsák segítségével krémmel. A másik süteménnyel is így járunk el. Utána pár órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit megdermedjenek. (Nekem gyorsan volt szükségem a süteményekre, így fagyasztóban tároltam őket egy fél óráig, és tökéletes megdermedtek.) Remélem mindenkinek tetszik ez a különleges édesség!(:
Ajánlás: Főként felállítva, friss gyümölcsökkel tálaljuk.