Logo
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
  • Aprósütemények
  • Alaptészták
  • Torták
  • Sós sütik
  • Krémes sütik
  • Tepsis sütik
  • Krémek
  • Pékáruk
  • Ételek
  • Befőzés
Ízbarangolás

Ahol az érzékek kezdődnek…

Málnás-mascarpone krémmel töltött piskóta rolád

2013-06-17 0 hozzászólás

rolád

Amikor nagy meleg van és a család egy kis édességre vágyik, mindig próbálok valami könnyű, lágy és egyben finom édességet készíteni. Ez idén nyáron sem volt másképp, amikor fejembe csaptam a kuktasapkát és fantáziámat használva összeállítottam ezt az igen finom és egyszerű süteményt.

 

Elkészítési idő:45 perc

 

Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:

Piskótához:                                                                                      Töltelékhez

 

–          5 tojás                                                                                           – 25 dkg mascarpone

–          1 tojássárgája

–          2 evőkanál porcukor

–          75 gramm cukor                                                                       – 2 csepp vanília aroma/1 vanília kikapart belseje

–          1 csomag vanillincukor
–          90 gramm liszt                                                                           – 2 marék málna (20 dkg )

–          fél csapott teáskanál sütőpor                                                – 1 evőkanál porcukor

 

 

Elsőnek a piskótát készítjük el, ami körülbelül egy 30×40 cm-es tepsihez elegendő. Először a sütőt előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.  A tojásokat és a tojássárgát robotgép segítségével a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat, majd további 2 percig keverjük. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk és néhány másodperc alatt elvegyítjük a masszában alacsony fokozaton. Ezután a tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

Alsó felső sütés: 200⁰C (előmelegítve)

Légkeverésen: 180⁰C (előmelegítve)

Gáz:3-4-es fokozat (előmelegítve)

 

Miután megsült a sütőpapírral együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. Ez azért fontos, hogy ne törjön el, mikor a töltés után tekerjük fel, így eleve felveszi a későbbi formáját.

Amíg a piskóta hűl, addig elkészítjük a málnás öntetet és a krémet . A málna 90% át kézzel kicsit összetörjük a cukorral, de nem teljesen pépesre, csak úgy, hogy maradjak nagyobb darabok is benne. 10-15 percet állni hagyjuk a hűtőben, addig elkészítjük a krémet. A mascarponet még üresen keverjük, hogy fellazítsuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát/ a vanília kikapart belsejét.

Ezek után már csak az összeállítás maradt. A piskótát kitekerjük és megkenjük a mascarpones krémmel, majd annak tetejét az málnás öntettel, ügyelve arra, hogy ne sok málnalevet öntsünk a piskótára, különben eláztatja azt. Utána óvatosan felcsavarjuk (minél szorosabbra), és egyben folyamatosan húzzuk le róla a sütőpapírt is. A maradék málnával kedvünk szerint díszíthetjük a roládot.

Remélem ízleni fog!(:

 

Ajánlás: A süteményt eperrel is elkészíthetjük, a gyümölcsös krémet pár csepp amarettoval is gazdagíthatjuk.

/

Krémes sütemények

/

  málnamascarpone

- Anna

Ezeket is érdemes megnézni

Rögtönzött citromos finomság

2016-04-19

Szólj hozzá Válasz megszakítása

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

ashe Child a sablont készítette: Névtelen.