Mascarpones kávés süti
Elkészítési idő: 40 perc + 2-3 óra hűtés
Nehézség: nehéz
Tészta:
-100g étcsoki
-1 ek. olaj
-175 g cukor
-2 tojás
1,5 kávé
-csipet só
-100g vaj
-2 ek keserű kakaó
-80 g liszt
-1 cs. sütőpor
Krém:
-50 dkg mascarpone
-1,5 hulala tejszín
-1 dl tej
-5 ek. porcukor
-10g zselatin
-2 tk kávé
-1 dl víz
Elkészítés:
A csokit kis lángon olvasztjuk az olajjal. Közben egy másik tálban a cukrot habosra keverjük a tojással, majd hozzáadjuk a vajat, tovább keverjük, míg el nem vegyül.
Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót és a legvégén a sütőport. Elkeverjük majd a kávét a megolvadt csokimasszával együtt a lisztes keverékhez adjuk. 180°C-os sütőben egy 20x28as tepsiben kb 20 perc alatt megsütjük.
Addig elkészítjük a krémet. zseltatint kávében elkeverjük ( vagy a megadott elkészítési javaslat szerint feloldjuk) és lehűtjük.
A mascarponéhoz adjuk a porcukrot a tejszínt és a tejet. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a zselatint.
Egy éjszakára vagy 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ajánlás: Ha kihűlt meghintjük keserű kakaóval és kockákra vágva tálaljuk.