Mosolygós sütik – eperkrémes csokoládés falatok
Az én drága Nagymamám minden évben nagy szeretettel vesz részt a Rama nyereményjátékán, s utána ajándékozza nekem az általa megnyert receptkönyveket. Imádom ezeket a lapokat, általában nagyszerű ötleteket adnak, s tavaly se volt ez másképp. Ebbe a süteménybe rögtön beleszerettem már a kinézete miatt is, majd mikor a hozzávalókat is elolvastam tudtam, ezt meg kell sütnöm. A tésztája rettenetesen puha lesz a krémtől, friss, és ami a legjobb nagyon könnyű, nem túl tömény. Gyerekeknek is nagyon ajánlom, hiszen a szomszéd kissé válogatós kisfiú is rögtön lecsapott a frissen sült kis mosolygós fejekre!(:
Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézség: könnyű
Mennyiség: 20-30 db mérettől függően
Hozzávalók:
tészta:
– 15 dkg puha vaj
– 15 dkg porcukor
– 17 dkg liszt
– 3 tojás
– fél csomag sütőpor
– 1 evőkanál kakaópor
krémhez:
– 25 dkg érett eper ( málna, cseresznye)
– 8-10 dkg cukor
– 50 dkg mascarpone
– 1 csomag habfixáló
A vajat a porcukorral és a tojásokkal felhabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sima csöves nyomózsákba töltjük és zsírpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Ne féljünk a mintázattól, a sütőben hő hatására tökéletes félkör alakúvá állnak majd össze. A halmok között tisztes távolságot hagyjunk, mert a tészta terülni fog. 180°-os sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha fel tudjuk kicsit emelni a papírról. Ezután hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Az epret összeturmixoljuk, a mascarponét a porcukorral felhabosítjuk, az epret belekeverjük, majd a habfixálóval együtt tovább habosítjuk. Két korongot krémmel tapasztjuk össze és a tetejére olvasztott csokoládéból mintát készítünk.
Egy hozzászólás
Dávid
Isteniek a sütik!